onze webshop

beginpagina   aanbiedingen   projecten   contact
reptielen   zoetwateraquaria   zoutwateraquaria   vijvervissen   knaagdieren   vogels   kat   hond

Algemeen

Aquaria & meubels

Vissen, garnalen & slakken

Aquariumplanten

Plantenschema’s

Achterwanden & decoratie

Voedingsbodem & grind

Filters

Verlichting

CO2-bemesting

Ozonisator

Waterverbeteringsmiddelen

Plantenvoeding

Voeders

Achterwanden & decoratie

Achterwanden

Achterwanden hebben niet alleen een decoratieve functie maar helpen ook indirect mee met het bestrijden van algen in het aquarium. Door minder licht toe te laten in het aquarium en doordat er minder licht weerkaatst wordt tegen de muur achter het aquarium, zorgt een achterwand indirect voor minder algengroei.

Er zijn achterwanden die achter het aquarium aangebracht kunnen worden maar de meeste achterwanden kunnen in het aquarium geplaatst worden. Als u de achterwand in het aquarium aanbrengt, hou er dan rekening mee dat deze met voldoende aquariumkit aangebracht wordt en laat de kit minimaal 24 uur uitharden, dit voorkomt later problemen.

aquariumachterwanden bij Dierenspeciaalzaak Hoeben

De firma Juwel is niet alleen producent van de meest gebruikt aquaria maar is ook tevens producent van een hoop achterwanden. Deze achterwanden zijn dun en makkelijk op maat te maken en te monteren in het aquarium. Al deze achterwanden zijn bij ons uit voorraad leverbaar.

Dan zijn er ook nog achterwanden van de firma Back to Nature en de naam zegt het al, deze achterwanden zien er zo echt uit, deze komen dicht bij de natuur. Deze achterwanden zijn iets moeilijker op maat te maken en kunnen alleen in het aquarium gemonteerd worden. Het nadeel is wel dat ze vrij dik zijn waardoor ze een hoop ruimte innemen in het aquarium. Vanwege de grote verscheidenheid aan achterwanden die dit merk biedt hebben wij deze niet allemaal op voorraad maar kunnen we ze allemaal op bestelling leveren.
Hieronder enkele voorbeelden van de achterwanden van Back to Nature en een aantal aquaria waarin deze zijn aangebracht, het geeft een heel mooi resultaat.

back to nature aquariumachterwand bij Dierenspeciaalzaak Hoeben

back to nature aquariumachterwand bij Dierenspeciaalzaak Hoeben

back to nature aquariumachterwand bij Dierenspeciaalzaak Hoeben

back to nature aquariumachterwand bij Dierenspeciaalzaak Hoeben

back to nature aquariumachterwand bij Dierenspeciaalzaak Hoeben

Decoratie

Ook decoratie heeft verschillende functies in het aquarium, het zorgt voor een mooie aanblik maar sommige decoratie stukken zorgen ook voor rust en schuilplekken in het aquarium. Indirect zorgt het dus ook voor mooiere en gezondere vissen want hoe meer rust, hoe beter de vissen zich voelen en hoe mooier ze uiteindelijk worden.

Wij hebben voor u diverse soorten decoratiemateriaal zoals echte stenen en hout op vooraad waaronder: flagstone, lavasteen & vele andere soorten steen maar ook wortelhout en het zeer mooie kienhout. Kienhout vindt u in diverse maten, van 15 centimeter tot wel 1 meter lengte, dus voor ieder aquarium hebben we een mooi en passend stuk echt kienhout.

kienhout bij Dierenspeciaalzaak Hoeben

U vindt bij ons ook een ruim assortiment aan kunstplanten, deze planten zijn niet meer van echt te onderscheiden waneer deze in het aquarium staan tussen de echte planten. We hebben lage, midden en hoge kunstplanten. U zou dus zelfs een heel aquarium kunnen inrichten met kunstplanten.

U kunt uiteraard ook terecht voor de bekende kasteeltjes, duikers en andere decoratiematerialen. U zult bij ons altijd andere decoratie materialen vinden als u weer in de winkel bent; met het zeer zeer grote aanbod van de leveranciers proberen we u een wisselend aanbod te bieden.


Terug naar boven