onze webshop


beginpagina   aanbiedingen   projecten   contact
reptielen   zoetwateraquaria   zoutwateraquaria   vijvervissen   knaagdieren   vogels   kat   hond

Algemeen

Aquaria & meubels

Vissen, garnalen & slakken

Aquariumplanten

Plantenschema’s

Achterwanden & decoratie

Voedingsbodem & grind

Filters

Verlichting

CO2-bemesting

Ozonisator

Waterverbeteringsmiddelen

Plantenvoeding

Voeders

Verlichting

Dennerle ledlamp voor zoetwateraquarium

Dennerle ledlamp voor zoetwateraquarium

Dennerle ledlamp voor zoetwateraquarium

Verlichting in het aquarium is er niet alleen om een beter beeld te krijgen in het aquarium. Het juiste licht is van groot belang voor de fotosynthese en dus voor de plantengroei. Maar hoe geef je de juiste verlichting voor de planten zonder dat je algen creërt in het aquarium? Het antwoord ligt in het spectrum van de verschillende kleuren licht.
Om goed te kunnen groeien hebben planten licht nodig uit het rode kleurbereik met maar een klein beetje blauw licht en minimaal of helemaal geen uv-straling. Algen groeien goed met veel blauw licht en een hoge uv-straling. Algen komen hun hele bestaan al voor in water wat veel direct zonlicht krijgt en dus veel uv-straling. Aquariumplanten komen uit het tropisch regenwoud, wat inhoud dat de meeste planten zijn aangepast aan een leven in de schaduw, dit doordat de tropische zon wordt tegengehouden door de bomen. Door de bomen worden de blauwe kleuren en het uv-licht gefilterd.

Dennerle T5 bij Dierenspeciaalzaak Hoeben Dennerle T8

Trocal special plant
Deze lamp is perfect geschikt voor de planten in het aquarium, zorgt voor dichtere beplanting en meer bladeren per steel. Voorkomt dat planten zoals de tijgerlotus naar boven schieten vanwege een lichtintensiteitsgebrek.

Trocal amazone day
Deze lamp geeft dezelfde tint licht als die in de tropen rond 12 uur in de middag. Deze lamp is uitgerust met een uv-filter wat de algengroei aanzienlijk vermindert.

Trocal color plus
Deze lamp geeft een zichtbaar kleureffect aan het aquarium. De rode, oranje en blauwe tinten in vissen en planten worden versterkt waardoor deze nog mooier worden. Ook deze lamp is uitgerust met een uv-filter wat de algengroei aanzienlijk vermindert.

Deze 3 buizen kunnen alle 3 met elkaar gecombineerd worden zonder dat het enige problemen op levert voor de planten of vissen.
Deze buizen hebben een lange levensduur, tot wel 10.000 branduren!

Met reflectoren is de kracht van de lampen verder te verbeteren waardoor de planten nog beter groeien en het aquarium nog mooier wordt.


Dennerle T8 bij Dierenspeciaalzaak HoebenDennerle T5

Met een diameter van maar 16 mm geven deze lampen een hogere intensiteit aan licht in vergelijking met de traditionele T8 lampen. Dat maakt dat deze lampen uitermate geschikt zijn voor diepere aquaria en aquaria die rijkelijk beplant zijn.

Met 3000 kelvin geeft de Special Plant het ideale licht voor aquarium planten.
Met 6000 klevin geeft de Amazone Day een mooie heldere daglicht tint.
De Color Plus brengt de mooiste kleuren in de planten en vissen naar voren.

Al de T5 buizen hebben een uv-filter wat voorkomt dat er veel uv-licht in het aquarium komt. Doordat er minder tot geen uv-licht in het aquarium komt, zal er ook veel minder alg groeien in het aquarium, waardoor de aquarium planten weer veel beter kunnen groeien en er veel mooier uit gaan zien.

Deze 3 buizen kunnen alle 3 met elkaar gecombineerd worden zonder dat het enige problemen op levert voor de planten of vissen.
Deze buizen hebben een lange levensduur, tot wel 10.000 branduren!

Met reflectoren is de kracht van de lampen verder te verbeteren waardoor de planten nog beter groeien en het aquarium nog mooier wordt.Terug naar boven