onze webshop

beginpagina   aanbiedingen   projecten   contact
reptielen   zoetwateraquaria   zoutwateraquaria   vijvervissen   knaagdieren   vogels   kat   hond

Algemeen

Aquaria & meubels

Vissen, garnalen & slakken

Aquariumplanten

Plantenschema’s

Achterwanden & decoratie

Voedingsbodem & grind

Filters

Verlichting

CO2-bemesting

Ozonisator

Waterverbeteringsmiddelen

Plantenvoeding

Voeders

Waterverbeteringsmiddelen

Het regelmatig gedeeltelijk verversen van het water in het aquarium is de basis voor het biologische evenwicht. Een aquarium is een gesloten systeem. Met het voeren, worden er voortdurend voedingsstoffen toegevoegd. Door de uitscheidingsproducten van de vissen hopen zich in de loop van de tijd talrijke afvalstoffen en algenvoedingsstoffen op, die zelfs door het aller fijnste filter niet kunnen worden verwijderd. De plantengroei kan, ondanks voldoende bemesting, gaan stagneren. Nu krijgen hinderlijke algen vrij spel.
In de natuur worden deze afvalstoffen door het stromende water continue afgevoerd. In het aquarium dienen ze te worden verwijderd door het met regelmaat gedeeltelijk verversen van het water. Deze regelmatige waterverversing is dus van cruciaal belang voor het goed functioneren van het aquarium.

Water uit de waterleiding vormt echter geen vriendelijk milieu voor de vissen en het andere leven in het quarium. De ene keer is het te hard, de andere keer heeft het de verkeerde PH-waarde. Bovendien bevat leidingwater niet de noodzakelijke vitamines en sporenelementen, die uw vissen voor een lang leven en krachtige kleuren nodig hebben. In plaats daarvan komen chloor, koper en andere schadelijke stoffen met het leidingwater mee het aquarium in. Om deze stoffen te neutraliseren en een visvriendelijk klimaat te scheppen moeten werkzame bio-stoffen worden toegediend bij elke waterverversing.

Waterverbeteringsmiddelen bij Dierenspeciaalzaak Hoeben

Voor een betrouwbare verzorging van het water vindt u bij ons een ruim assortiment aan producten, deze producten zijn bewezen effectief en zeer eenvoudig toe te dienen.

Zo hebben wij diverse producten om alle schadelijke stoffen uit het leidingwater (denk o.a. aan chloor) te binden en te verwijderen.

Waterverbeteringsmiddelen bij Dierenspeciaalzaak Hoeben

Ook hebben we diverse soorten bacteriën om afvalstoffen uit het water te verwijderen die niet door het filter eruit gefilterd worden. Maar ook de zo belangrijke sporenelementen en vitaminen ontbreken niet in het assortiment.

Waterverbeteringsmiddelen bij Dierenspeciaalzaak Hoeben

Osmosewater
Omdat veel vissen in de natuur op zeer zacht water voorkomen, hebben wij ook diverse osmose-installaties in ons assortiment. Een osmose-installatie leidt het leidingwater door een speciaal membraam zodat alle zouten, carbonaten en zware metalen uit het water gefilterd worden. Hierdoor blijft er zuiver, schoon water over wat dan wel weer voorbereid moet worden voordat het geschikt is voor het aquarium. Maar ook daar hebben we de juiste spullen voor in huis.

osmose apparaat bij Dierenspeciaalzaak Hoeben

Een osmose-installatie van Dennerle hebben wij standaard op voorraad, deze set maakt tot wel 130 liter osmosewater per dag, voor de meeste aquaria is dit ruim voldoende om met regelmaat water te verversen.

Osmose sets van het merk Ultra Spring zijn in staat om meer water te produceren per dag. Zo is er een set voor 285 liter, een set voor 560 liter, een set voor 1120 liter per dag en dan nog een set voor 80 Liter per uur.
De sets van Ultra Spring zijn alleen leverbaar op bestelling.

Alle sets hebben een wasmachinekraan-aansluiting en zijn dus makkelijk op een kraan te monteren.
Een osmose installatie produceert osmosewater maar houdt dan ook restwater over waar de installatie alle afvalstoffen in loost, dit gebeurt in de verhouding één op vier. Dus naast een kraanaansluiting moet er ook een afvoer aanwezig zijn.

Een osmoseset is in principe een filter en ook in een osmoseset moeten de filters vervangen worden. Een membraam gaat 5 jaar mee en de andere filters gaan ongeveer een jaar mee bij gemiddeld gebruik.


Terug naar boven