onze webshop


beginpagina   aanbiedingen   projecten   contact
reptielen   zoetwateraquaria   zoutwateraquaria   vijvervissen   knaagdieren   vogels   kat   hond

Algemeen

Caresheets

Voeding

Vitaminen, knaagsteen, zout- / mineraalsteen

Kooien & verblijven

Bodembedekking & verschonen

Vakantieadres

Knaagdieren vitaminen, knaagsteen, zout- / mineraalsteen

Vitaminen
In de winkel hebben we diverse soorten vitaminen staan voor knaagdieren, zo hebben we een multi-vit met extra vitamine C. De multi-vit bevat 12 verschillende soorten vitaminen voor een optimale conditie, een gezonde huid en een volle, glanzende vacht.

Voor cavia's en degoe's hebben we speciale cavi-vit multivitaminen met extra vitamine C. De cavi-vit bevat alle noodzakelijke vitaminen afgestemd op de specifieke eisen van deze dieren.
Voor deze dieren is vooral vitamine C van groot belang voor de opbouw van sterkte tanden en een gezond beendergestel. Bij degoe's is een gebrek aan vitamine C goed te zien aan de kleur van de tanden, een normaal gezonde degoe heeft oranje tanden.

Knaagsteen
De knaagsteen die we in de winkel hebben is hard, heel anders dan de (veelal verkochte) gipsblokjes waar de dieren zo doorheen zijn. Van de stenen die wij hebben kunnen de dieren dan ook geen happen nemen, daarvoor is de steen veel te hard. Ze kunnen er wel op knagen, wat dan ook de bedoeling is van de knaagsteen, hierdoor slijten de tanden mooi en gelijkmatig af.

vitaminen staan voor knaagdieren bij Dierenspeciaalzaak Hoeben

Zout- / mineraalsteen
Deze steen is voor knaagdieren ook van belang om de zouten en mineralen aan te vullen die ze te kort komen in het eten. Veel mensen geven gemengd voer waar de dieren alleen de lekkere dingen tussen uit eten en zo komen ze in de dagelijkse voedingsbehoefte te kort.
De zout- / mineraalsteen is wel zachter, dieren kunnen hier een hap van nemen. U moet er dus op letten dat de dieren deze steen niet gaan opeten, dan krijgen ze te veel binnen. Is dat wel het geval dan kunt u de steen het beste eens per week even aanbieden.

Terug naar boven