onze webshop


beginpagina   aanbiedingen   projecten   contact
reptielen   zoetwateraquaria   zoutwateraquaria   vijvervissen   knaagdieren   vogels   kat   hond

Algemeen

Aanleg

Ecolan vijverfolie

Kinshi filters

Vijverkalender

Kinshi vijverfilters

Gespecialiseerd in vijvertechnologie. Vijvervissen en zeker koi's stellen hoge eisen aan het water waarin ze leven. U mag dan ook hoge eisen stellen aan de producten die u gebruikt. Wij begrijpen dat alleen de beste producten goed genoeg zijn voor uw vissen. Al onze producten worden daarom uitvoerig getest in ons eigen laboratorium en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

De Kinshi High Tech Kamerfilters bestaan uit 3 of 4 kamers die elk gevuld zijn met zorgvuldig geselecteerde filtermaterialen: een kamer met filterborstels voor de mechanische filtering van het vijverwater en één of twee kamers met Kinshi matten voor een 100% biologische filtering door bacteriën en één kamer met bio rock. Alle filtermaterialen zijn eenvoudig te reinigen.

Filterborstels zijn bedoeld om het aangevoerde vijverwater te ontdoen van grove vuildelen die het filter kunnen verstoppen. Kinshi matten worden gebruikt om het water te zuiveren van kleine, organische vuildeeltjes. Daarnaast bieden de matten een ideale aanhechtingsmogelijkheid voor nuttige bacteriën. De bacteriën in het filter eten als het ware de giftige afvalstoffen uit het water (eiwitten, ammonium, nitriet, etc.) waardoor een natuurlijke verwerking van het afval in het water ontstaat.
Bacteriën in de biofilm van de matten leven van de constant aangevoerde afvalstoffen. Door het water over de biofilm op de matten te laten stromen krijgen nuttige bacteriën de kans om voedsel op te nemen. Het water moet een bepaalde tijd langs de biofilm stromen om de contacttijd met de biofilm lang genoeg te maken waardoor afdoende afbraak van afvalstoffen plaats kan vinden.

Alle kamers kunnen apart worden gereinigd door middel van een bodemafvoer met kogelkraan voor ieder filtercompartiment.

Kinshi vijverfilter

Kinshi High Tech Sieves zijn voorfilters die worden gebruikt om grof vuil (zoals bladeren, losse algen, voederresten etc.) uit het water te verwijderen voordat het in de biologische kringloop terecht komt. Hierdoor worden de bacteriën in het biologische filter minder sterk belast en blijft het water beter schoon.

Kinshi vijverfilter Het water komt het filter binnen door twee buizen met een diameter van 110 mm. Van hieruit loopt het water over de zeef. Deze is gemaakt van roestvrij staal. De zeef bevat gaten die verlopen van 300 naar 200 micron. Dit is voldoende om het water door te laten en het vuil tegen te houden.
Het water komt in de opvangbak terecht van waaruit het door de pomp terug in de vijver of in het biologisch filter wordt gepompt.
Door middel van een klep kan de watertoevoer worden onderbroken zodat de zeef schoongemaakt kan worden. Het afval kan met weinig water uit het systeem worden gespoeld. De uitlaat voor het vuil kan ook op een riolering worden aangesloten.

Kinshi vijverfilter De pompen hebben een groot vermogen en een laag energieverbruik. Door de keramische as zijn de pompen betrouwbaar en duurzaam in gebruik. De rotor is geschikt voor het filteren van grove vuildeeltjes. De pompen zijn gemakkelijk te installeren en hebben weinig onderhoud nodig. Het voorfilter is eenvoudig te demonteren en makkelijk schoon te maken.

Kinshi vijverfilter

Terug naar boven