onze webshop


beginpagina   aanbiedingen   projecten   contact
reptielen   zoetwateraquaria   zoutwateraquaria   vijvervissen   knaagdieren   vogels   kat   hond

Algemeen

Vogelkooien

gouldamadine

Gould amadine / Erythrura gouldiae

De Gouldamadine is een rijk gekleurde vogel, die leeft in de Savanne-achtige, heuvelachtige en lichtbeboste gebieden in het noorden van AustraliŽ. Hij is ongeveer 11 centimeter lang en een echte kolonievogel. Alle dagelijkse activiteiten als eten, drinken of badderen, voeren ze vaak gezamenlijk uit. Het onderhoud aan het verenpak doen ze in tegenstelling tot Australische prachtvinken echter zelf.

De vogels in gevangenschap kunnen uitstekend worden onderhouden met de zaadmengsels die in de winkel te koop zijn. Deze dienen te worden aangevuld met gras- en onkruidzaden. Uiteraard mogen in het dagelijks menu maagkiezel, grit en mineralen niet ontbreken. Wat betreft groenvoer, hiermee dient u wat terughoudend te zijn, gouldamadines zijn gevoelig voor darmstoornissen.

Gouldamadines kunt u zowel binnenshuis als buitenshuis houden. Goulds kunnen inmiddels wel degelijk ook worden gehouden bij lagere temperaturen. Wat wel belangrijk is als ze binnen zitten, is dat de vogels voldoende frisse lucht hebben en dat ze droog zitten. Qua verlichting gaat er natuurlijk niets boven daglicht. Is dit niet mogelijk, kies dan voor een verlichting die het daglicht zo goed mogelijk benadert, wij horen en hebben goede ervaringen met de Philips TL in de kleur 965.

tekst met toestemming overgenomen van www.allevogels.nl