onze webshop


beginpagina   aanbiedingen   projecten   contact
reptielen   zoetwateraquaria   zoutwateraquaria   vijvervissen   knaagdieren   vogels   kat   hond

Algemeen

Vogelkooien

Valkparkiet

Valkparkiet (Nymphycus Hollandicus)

De Valkparkiet is met zijn 30 cm een van de forsere Australische parkietensoorten. Hij wordt al vele jaren in Europa gehouden. De valkparkiet is een zeer sociale vogel, hij kan ook prima samen met kleinere vogels gehouden worden. Per paar of in groepje gehouden in een flinke volière, binnen of buiten, als eenling in een forse papegaaienkooi, de valkparkiet past zich makkelijk aan.

Ook het kweken is niet al te moelijk, een geschikt nestblok, ruimte en het juiste voedsel is vaak al voldoende. De valkparkiet is winterhard en sterk, een uitstekende vogel ook voor de beginnende liefhebber.

Als voedel adviseren wij een goed mengsel voor grote parkieten, aangevuld met trosgierst, eivoer met daardoor insectenpaté en kleine beetje groenvoer en fruit.

Tam?
Als eenling in huis kan de valkparkiet net zo tam worden als een papegaai, als u een beetje geduld en veel tijd voor hem heeft. Sommige valkparkieten kunnen zelfs een paar woorden leren spreken en melodietjes fluiten is erg leuk en makkelijk aangeleerd. Het zijn zeer aanhankelijke vogels, die voldoende aandacht opeisen. Het best is de vogel ook regelmatig los te laten in huis, beweging is beslist heel gezond.

Misschien een alternatief voor de veel duurdere papegaai?