onze webshop


beginpagina   aanbiedingen   projecten   contact
reptielen   zoetwateraquaria   zoutwateraquaria   vijvervissen   knaagdieren   vogels   kat   hond

Algemeen

Aquaria & meubels

Vissen & lagere dieren

Koralen & anemonen

Water, zout & toevoegingen

Levend steen

Achterwand & bodem

Afschuimer, koeler, filter & stroming

Verlichting

Vis- & Koralenvoeding

Achterwand & bodem

Achterwanden
Achterwanden zijn er niet alleen met een decoratief doel, maar ook met het doel de vissen en andere dieren meer rust te geven. En meer rust betekent minder stress wat weer inhoudt dat de vissen en andere dieren zich beter voelen en dus over het algemeen beter bestand zijn tegen eventuele ziektes.

Er zijn achterwanden die achter het aquarium aangebracht kunnen worden maar de meeste achterwanden kunnen in het aquarium. Als u de achterwand in het aquarium aanbrengt, houdt u er dan rekening mee dat deze met voldoende aquariumkit aangebracht wordt. Laat de kit minimaal 24 uur uitharden, dit voorkomt later problemen.

De firma Juwel maakt sinds kort ook benodigdheden voor een zeewateraquarium. Zo hebben wij ook de Juwel-achterwanden in voorraad die geschikt zijn voor in een zeewateraquarium.

Ook hebben we een blauwe posterachterwand op voorraad, deze poster komt aan de buitenzijde van het aquarium.

Een achterwand kan ook gemaakt worden van Real Reef Rock platen. (Klik hier voor meer informatie over deze steensoort)
Deze platen kunnen met een tweecomponentenklei direct tegen de achterwand van het aquarium gelijmd worden en zo kan een hele rifwand opgebouwd worden.
Real Reef Rock heeft speciaal hiervoor dozen met alleen maar vlakke, platte stenen gevuld.

Dierenspeciaalzaak Hoeben

Koraalzand bodem
Koraalzand is er in diverse kleuren, wit met diverse nuances en zwart. Op Hawaii is er een black sand beach en dat zand kunnen we nu ook in ons aquarium gebruiken.
Er is levend zand verpakt met water en diverse bacteriën en er is het gewone droog verpakte zand.

Er zijn diverse korrelmaten, zo is er heel fijn zand van 0 tot 1 mm, maar ook een hele grove variant met een korrelmaat tussen de 12 en de 20 mm. Het hele grove koraalzand wordt ook vaak gebruikt in een biologisch filter omdat dit heel erg poreus is en er een hoop bacteriën in kunnen leven.

Dierenspeciaalzaak Hoeben

Terug naar boven