onze webshop


beginpagina   aanbiedingen   projecten   contact
reptielen   zoetwateraquaria   zoutwateraquaria   vijvervissen   knaagdieren   vogels   kat   hond

Algemeen

Aquaria & meubels

Vissen & lagere dieren

Koralen & anemonen

Water, zout & toevoegingen

Levend steen

Achterwand & bodem

Afschuimer, koeler, filter & stroming

Verlichting

Vis- & Koralenvoeding

Levend steen

Dierenspeciaalzaak Hoeben Het echte levend steen dat rechtstreeks uit de oceaan komt, zullen wij vanaf heden niet meer leveren.

Het "oogsten" van levend steen heeft een enorme impact op het milieu en op alle riffen op de wereld. Als er niets gedaan wordt zal de wondere wereld van de zee alleen nog maar in een boek te bewonderen zijn.

Daarom: Real Reef Rock!
Real Reef Solutions is een bedrijf uit Amerika wat al jaren onderzoek doet naar een manier om de hobby op een meer milieuvriendelijke manier uit te oefenen.
Dit bedrijf is de bedenker en fabrikant van Real Reef Rock, "levend steen" dat gemaakt wordt en dat dus geen enkele impact heeft op de natuur behalve een positieve.

Real Reef Rock is gemaakt van 100% natuurlijke eco-vriendelijke groene materialen. Materialen waar ook koraalskeletten uit bestaan, dus hetzelfde als "echt" levend steen alleen dan zonder schade aan het milieu.
Real Reef Rock bestaat uit verschillende soorten mineralen en zand. Sommige zijn zeer vergelijkbaar met de diverse media die gebruikt worden in de moderne Calcium-reactoren. Real Reef Rock heeft een zeer hoog percentage calciumcarbonaat, tot wel 85%.
In tegenstelling tot koraalskeletten, die bijna uitsluitend bestaan uit calciumcarbonaat bevat Real Reef Rock een compleet scala aan essentiële sporenelementen en mineralen zoals onder andere magnesium en strontium.

Dierenspeciaalzaak Hoeben Net als de stukken steen van moeder natuur zijn geen twee stukken Real Reef Rock hetzelfde. De diverse ingrediënten van Real Reef Rock worden gebonden door natuurlijk calcium, er worden geen chemische of synthetische bindmiddelen gebruikt.
Het is door dit speciale productieproces dat Real Reef Rock er zo echt uitziet en gezien wordt als beste imitatiesteen ter wereld.

De prachtige paarse, rode en roze kleuren op de Real Reef Rock worden veroorzaakt door een watergedragen natuurlijk pigment. Deze gepatenteerde pigmenten worden geïnjecteerd en toegepast door middel van verschillende technieken en processen. Elk stuk Real Reef Rock is met de hand gemaakt in de Amerikaanse Real Reef faciliteit.

Dierenspeciaalzaak Hoeben

Zodra de Real Reef Rocks zijn gevormd, gaan ze door een pre-grow-out voorbereiding. Deze voorbereiding is een zoetwater uithardingsproces en duurt minimaal 12 weken. Daarna gaat de steen in een zoutwater grow-out bad waar het nogmaals minimaal 12 weken in blijft liggen. De zoutwater grow-out faciliteit bestaat uit grote 3.000 liter en 10.000 liter kanalen die in geconditioneerde kassen liggen. Deze kanalen zijn gesloten en gefilterde systemen en in deze kanalen verandert het geproduceerde Real Reef Rock in biologische actieve aquariumsteen.
Vanuit deze grow-out systemen wordt de Real Reef Rock verpakt en verscheept naar importeurs en dealers wereldwijd.

Tweecomponentenklei
Met een tweecomponentenklei kan er van Real Reef Rock een compleet rif gebouwd worden, het is zowel op elkaar als op glas te bevestigen. Real Reef Rock is zo gemaakt dat het relatief eenvoudig is om het goed en stevig aan elkaar te bevestigen zodat er ook een mooi overhangend stuk gemaakt kan worden.

Secondenlijm
Met een speciale zeewatersecondenlijm die geschikt is voor onder water zijn stukjes koraal aan het rif te bevestigen.
Let er wel op dat de tube NIET onder water gehouden wordt, de tube is dan niet meer bruikbaar omdat de lijm dan in een keer uithardt.

Terug naar boven