onze webshop


beginpagina   aanbiedingen   projecten   contact
reptielen   zoetwateraquaria   zoutwateraquaria   vijvervissen   knaagdieren   vogels   kat   hond

Algemeen

Aquaria & meubels

Vissen & lagere dieren

Koralen & anemonen

Water, zout & toevoegingen

Levend steen

Achterwand & bodem

Afschuimer, koeler, filter & stroming

Verlichting

Vis- & Koralenvoeding

Vis- & Koralenvoeding

Voeren, één van de belangrijkste onderdelen van de aquariumhobby
Gouden regels voor juist voeren.
1. Matig maar regelmatig: voer met regelmaat zoveel als uw vissen in 2 minuten opeten.
2. Gevarieerd: voer dagelijks een hoofdvoeding maar voer daarbij ook enkele malen per week iets anders, levend- of diepvriesvoer. Ook is er een voer in gelvorm te koop.

Korallen-zucht
Korallen-zucht is een merk dat zich specialiseert in, de naam zegt het al, koralen.
Hiervoor maken ze ook voer en supplementen in vloeibare vorm en zeer geconcentreerd. Door aminozuren komen vooral de poliepen bij SPS-koralen beter uit waardoor ze meer van de voeding op kunnen nemen. Ook is de voeding zo gemaakt dat eventuele beschadigde koralen beter en sneller herstellen.
Veel koralen zullen met gebruik van deze voeding ook sneller groeien en veel mooiere kleuren ontwikkelen. De supplementen zijn specifiek voor de kleuren van de koralen en speciaal voor sommige soorten.
Ze hebben ook een supplement / vitaminepreparaat voor over het voer van de vissen, dit middel verbetert de weerstand, vitaliteit en kleur van de vissen.

Dierenspeciaalzaak Hoeben

Aqua Medic
Van Aqua Medic hebben we alles in huis om zelf artemia te kweken. Zo hebben we artemianaupliën en voer daarvoor op voorraad. Ook hebben we een klein kweeksetje om de naupliën in op te kweken.
Daarnaast de sporenelementen jodium en strontium, als voedingssuplement voor de koralen. Hiermee krijgen de koralen meer weerstand en worden ze dus sterker, maar vertonen ze ook meer kleur. Vooral strontium is belangrijk voor de groei.

Dierenspeciaalzaak Hoeben

O.S.I.
O.s.i. is een merk met een hoofdlijn die bestaat uit granulaatvoer. Ook heeft dit merk een speciale voeding voor garnalen en is er een speciale spirulinavoeding, tabletten en vlokken.
Het voer heeft een hoge voedingswaarde en bevat veel vitaminen. Door de hoge voedingswaarde is het noodzakelijk dat er gedoseerd gevoerd wordt.

Dierenspeciaalzaak Hoeben

Levend & diepvries
Wij krijgen wekelijks verse levende artemia.

Artemia is ook leverbaar in grootverpakking van 1 liter.

Wij hebben een groot assortiment aan diepvriesvoer zodat we daarmee iedere vissoort kunnen geven wat hij nodig heeft. Zo hebben we o.a.: micro plankton, krill fijn, hele krill, mysis, hele spiering, artemia, rode plankton, grof mosselvlees en een speciale mixverpakking.
Van deze soorten zijn er sommige leverbaar in 500-grams verpakking maar we hebben ze allemaal in 100-grams verpakking.

Dierenspeciaalzaak Hoeben


Terug naar boven