Speelgoed

Speelgoed is iets wat iedere hond nodig heeft, vooral speelgoed om op te kauwen. Kauwen geeft honden rust en is goed voor het gebit. Zo zijn er de floss-touwen die speciaal ontwikkeld zijn voor het gebit en daardoor eigenlijk ook onmisbaar zijn in iedere speelgoedcollectie van de hond.

Het meeste speelgoed gaat niet jaren mee, honden kauwen erop en spelen ermee en daardoor gaat het ook stuk. Laat een hond ook niet alleen met speelgoed waar delen van af kunnen komen, dit vanwege verstikkingsgevaar.
Er is ook speelgoed wat een hondenleven mee gaat, dit is zo sterk dat het niet stuk kan! Het gaat dan om speciale botten die een bepaalde geur hebben en het kauwen van de hond stimuleren. Wel belangrijk is om hier op de diverse gewichtsklassen te letten, ieder gewicht heeft een eigen sterkte bot, anders gaan ze evengoed stuk.

Er is ook nog apporteer-speelgoed voor in het park of het bos, tennisballen en diverse werpstokken, frisbees en diverse ballen maar ook speciaal drijvend speelgoed voor de echte waterhonden.

Afbeelding flostouw
Afbeelding bal

Wat u wel mag geven als u weggaat, in plaats van een lekkere kluif, zijn sommige activity-toys. Er zijn diverse dingen te krijgen waar kleine koekjes in kunnen en waar de hond dan moeite voor moet doen om die er weer uit te krijgen.