Caresheet Dwerghamster

Een dwerghamster heeft voldoende beweging nodig, daarom adviseren wij een ruime kooi met een loopmolentje en klimmogelijkheden. Ook een huisje zal uw dwergje zeker leuk vinden.

Een dwerghamster is een solitair levend dier en kan dus prima alleen gehouden worden. Na de eerste paar dagen zal het diertje veel aandacht vragen, door die aandacht ook te geven maakt u van uw dwerghamster een lieve, aanhankelijke huisvriend.

Ondanks dat een dwerghamster in principe een nachtdiertje is, kunt u hem vanaf het begin ook overdag best af en toe voorzichtig wakker maken. Laat het diertje even bijkomen en bijna altijd wint de nieuwsgierigheid het van de slaap.

Maak de kooi elke week schoon met een veilige dierverblijfreiniger. Houtkorrels in de hoeken van de kooi houden deze langer schoon. Als bodembedekking raden wij Back-2-Nature aan met een pluk hamsterwatten of een ander nestmateriaal.

Wij adviseren de complete korrel Hope Farms als hoofdvoedsel voor uw dwerghamster. Hier is het diertje aan gewend en mee opgegroeid. Verander nooit plotseling van voer.
Door ervaring leert u hoeveel uw dwerghamster nodig heeft. Wel zal uw dwerghamster een voorraadje maken in een rustig hoekje, daar komt ook het woord hamsteren vandaan.

De dwerghamster behoort tot de knaagdieren en dus groeien zijn tanden zijn hele leven door. Knagen is daarom een noodzaak; behalve harde korrels heeft uw dwerghamster ook een knaagsteen en een zout- en mineraalsteen nodig. Let er wel op dat de stenen niet “opgegeten” worden, mocht dit gebeuren, biedt de stenen dan wisselend aan.
Ook zijn vitaminedruppels in het water onmisbaar voor een goede gezondheid van het dier. Wij adviseren ook het geven van een conditioner om de weerstand te verhogen en stress te voorkomen, zeker in het begin is dit erg belangrijk.

Geduld is een vereiste om een leuke, lieve dwerghamster te krijgen. Laat daarom het diertje twee dagen aan zijn nieuwe kooi wennen en spreek alleen met een rustige stem tegen hem. Het beestje zal aan uw stem wennen en u op een gegeven moment ook herkennen.
Om hem te laten wennen aan uw geur kunt u in het begin voorzichtig uw open hand in de kooi steken. Als hij niet meer schrikt van uw hand kunt u hem ook aaien en optillen. Doe dit met open hand zodat het niet bedreigend is voor het diertje.

Laat de dwerghamster niet los door het huis lopen, want een dwerghamster is moeilijk te pakken en door hem op te jagen wordt hij alleen maar banger. Pas ook op voor een eventueel aanwezige hond of kat.

Algemene gegevens van de dwerghamster
Volwassen gewicht 19-31 gram Geslachtsrijp 4-6 weken
Gemiddelde levensverwachting 2- 2,5 jaar Draagtijd 16 dagen
Voedselopname per dag 4-6 gram Nestgrootte 4-10 jongen
Wateropname per dag 3-3,5 cc Ogen open 10 dagen
Lichaamstemperatuur 36-38 graden Speenleeftijd 21 dagen
Afbeelding dwerghamster

Vakantie adres nodig?

Geen probleem, bij ons kunt u met een gerust hart uw dier laten logeren. Meer info

Vragen?

Wij altijd voor u klaar in de winkel of via:

023 526 2470
info@dierenspeciaalzaakhoeben.nl