Caresheet Gerbil

Gerbils hebben behoorlijk veel beweging nodig, daarom adviseren wij een ruime kooi met het liefst ook graafmogelijkheden. Let op dat er een verblijf wordt gebruikt dat of rondom getralied is of uit glas bestaat. Aquariumzand gemengd met Back-2-Nature is een goede bodem waar de gerbil ook gangen in kan graven.

Gerbils zijn zeer sociale diertjes en kunnen dus absoluut NIET alleen gehouden worden.

Een gerbil is een diertje dat heel veel houdt van knagen en spelen, zorg dus voor voldoende knaag- en speelmogelijkheden in het verblijf.

Maak het verblijf eenmaal in de week schoon met een dierverblijfreiniger, dit houdt het langer fris en de speciale reiniger houdt tevens ongedierte weg. Als u in de hoeken houtkorrels gebruikt blijft de ruimte nog langer schoon en fris.

Gerbils hebben ook een zandbad nodig voor de verzorging en reiniging van de vacht.

Wij adviseren de complete korrel van Hope Farms als hoofdvoedsel voor uw gerbils. Hier zijn de diertjes aan gewend en mee opgegroeid. Verander nooit plotseling van voer. Door ervaring leert u hoeveel uw gerbils nodig hebben. Wel zullen uw gerbils een voorraadje maken in een rustig hoekje.

De gerbil is ook een echt knaagdier en dus groeien zijn tanden zijn hele leven door. Knagen is daarom noodzaak en behalve harde korrels heeft uw gerbil ook behoefte aan een knaagsteen en wilgenhout. Ook een zout- en mineraalsteen is noodzakelijk. Let er wel op dat de stenen niet “opgegeten” worden, mocht dit gebeuren, biedt de stenen dan wisselend aan.
Ook zijn vitaminedruppels in het water onmisbaar voor een goede gezondheid van het dier. Verder adviseren wij het geven van een conditioner om de weerstand te verhogen en stress te voorkomen, zeker in het begin is dit erg belangrijk.

Laat de gerbils de eerste paar dagen even aan elkaar en aan het verblijf wennen. Een gerbil zal niet schrikken als u met uw hand in de kooi komt, hij zal eerder nieuwsgierig zijn en naar u toe komen.
Laat de gerbils de eerste week aan uw geur wennen voordat u ze eventueel oppakt.

Een gerbil is over het algemeen niet echt een knuffeldier, meestal blijft het bij op uw hand zitten en uit de hand eten en wat snuffelen. Het zijn prachtige, vriendelijke diertjes om naar te kijken, ze zijn heel actief en bijten alleen in noodgevallen.
Laat een gerbil dus ook niet loslopen, aangezien ze heel snel zijn en als ze kunnen, zullen ze zich verstoppen (vooral in een omgeving die ze niet kennen). Laat u ze wel loslopen, pas dan wel op voor een eventueel aanwezige kat of hond.

Algemene gegevens van de gerbil
Volwassen gewicht 75-85 gram Geslachtsrijp 3-5 maanden
Gemiddelde levensverwachting 4 jaar Draagtijd 24 dagen
Voedselopname per dag 5-8 gram Nestgrootte 4-12 jongen
Wateropname per dag 3-6 cc Ogen open 10-20 dagen
Lichaamstemperatuur 38-39 graden Speenleeftijd 21 dagen
Afbeelding gerbil

Vakantie adres nodig?

Geen probleem, bij ons kunt u met een gerust hart uw dier laten logeren. Meer info

Vragen?

Wij altijd voor u klaar in de winkel of via:

023 526 2470
info@dierenspeciaalzaakhoeben.nl