Caresheet Kleurmuis

Een kleurmuis heeft voldoende bewegingsruimte nodig, daarom adviseren wij een ruim verblijf met een huisje en voldoende klimmogelijkheden. Muizen zijn sociale diertjes en kunnen dus het beste met meerdere gehouden worden. Besluit u om maar één muisje te nemen, dan zal u hem veel aandacht moeten geven om van hem een leuke en aanhankelijke huisvriend te maken.

Op de bodem kunt u houtsnippers of Back-2-Nature doen. Als nestmateriaal kunt u hooi, stro of hamsterwatten gebruiken.
Maak de kooi ongeveer een tot twee keer per week schoon met een dierverblijfreiniger, dit houdt de kooi langer fris en het houdt tevens ongedierte weg.

Wij adviseren de complete korrel van Hope Farms als hoofdvoedsel voor uw kleurmuizen. Hierin zit alles wat de diertjes nodig hebben. Ook zijn de kleurmuisjes hieraan gewend en ermee opgegroeid. Verander nooit plotseling van voer. Door ervaring leert u hoeveel uw muis nodig heeft.
Hooi is een goede aanvulling op het voer, het is nuttig voor een goede darmwerking.

De muis is een echt knaagdier en dus groeien zijn tanden zijn hele leven door. Knagen is daarom een noodzaak en behalve harde korrels heeft uw muis ook behoefte aan een knaagsteen en wilgenhout. Ook de verschillende verkrijgbare knaagsnacks zijn zeer geschikt voor de tanden, deze mogen ze echter niet te veel hebben.

Ook een zout- en mineraalsteen heeft een muisje nodig, let er wel op dat de stenen niet ” opgegeten” worden. Is dit wel het geval, biedt de stenen dan wisselend aan.

Door het water moeten ook dagelijk vitaminedruppels gedaan worden. Verder adviseren wij het geven van een conditioner om de weerstand te verhogen en stress te voorkomen. Zeker in het begin is dit erg belangrijk voor uw kleurmuizen.

Benader de diertjes rustig en spreek met een rustige stem tegen ze. De eerste week steekt u af en toe uw hand in hun verblijf, zodat de muizen aan uw geur kunnen wennen. Pas daarna kunt u ze voorzichtig oppakken en bij u houden.
Hou er wel rekening mee dat een muis heel erg snel is en zo maar weg kan rennen. Laat een muisje dus ook niet los door de kamer lopen, dan krijgt u hem niet meer zo makkelijk terug in de kooi en een muis kan door een heel klein gaatje. Let ook goed op de eventuele aanwezigheid van een hond of kat.

Algemene gegevens van de kleurmuis
Volwassen gewicht 40-60 gram Geslachtsrijp 4-7 weken
Gemiddelde levensverwachting 1-2 jaar Draagtijd 19-21 dagen
Voedselopname per dag 4-6 gram Nestgrootte 4-12 jongen
Wateropname per dag 4-8 cc Ogen open 12-14 dagen
Lichaamstemperatuur 38-39 graden Speenleeftijd 3-4 weken
Afbeelding muis

Vakantie adres nodig?

Geen probleem, bij ons kunt u met een gerust hart uw dier laten logeren. Meer info

Vragen?

Wij altijd voor u klaar in de winkel of via:

023 526 2470
info@dierenspeciaalzaakhoeben.nl