Caresheet konijn

Een konijn heeft voldoende bewegingsruimte nodig, daarom adviseren wij een ruim verblijf. U kunt het konijn zowel binnen als buiten houden. Zit het konijn buiten, zorg dan voor een hok met een goed nachtverblijf zodat het konijn warm en droog kan zitten en zorg ook voor voldoende stro voor de isolatie.

Maak het hok eenmaal per week schoon met een dierverblijfreiniger, deze is veilig en heeft een geur die insecten weghoudt, wat buiten heel belangrijk is. Als bodembedekking raden wij Back-2-Nature aan met een grote pluk hooi. Zitten de konijnen in een buitenverblijf dan dient u ook een ruime pluk stro in het nachthok te doen voor de warmte.

Het konijn is bij ons gewend aan de complete korrels van Selective en van Hope Farms. Verander nooit ineens van voer, dit is voor de darmen van het konijn niet goed.
Hooi mag in het dagelijks menu van uw konijn zeker niet ontbreken, hooi is voor een konijn een eerste levensbehoefte. Het mooist is als u uw konijn in de ochtend een ruime pluk en in de avond een ruime pluk hooi geeft. Er is een speciale hooiruif waar u hooi in kunt doen, dan heeft het konijn genoeg en blijft het lekker schoon.

Hoewel een konijn niet tot de knaagdieren behoort, groeien ook bij het konijn de tanden zijn hele leven door. Daarom is het ook belangrijk een goede knaagsteen te geven om het gebit gezond te houden. Ook hebben ze een zout- en mineraalsteen nodig voor de benodigde zouten en mineralen.
Let er wel op dat het konijn de stenen niet gaat opeten, de stenen zijn zeer gezond maar een teveel is nooit goed. Als uw konijn er met regelmaat op knabbelt en aan likt is er geen probleem maar neemt uw konijn er happen van, biedt de stenen dan wisselend aan, 1 á 2 keer in de week.

Water moet iedere dag vers gegeven worden, hieraan moeten druppels vitaminen worden toegevoegd. Dit voor de algehele conditie van het dier en zeker voor een konijn wat buiten leeft is dit onmisbaar. Ook is het geven van een conditioner (om de weerstand te verhogen en stress te voorkomen) een “must”, dit is voor de gezondheid van het konijn erg belangrijk.

Laat het konijntje zeker de eerste dag in het hok zitten en benader hem pas de tweede dag. Praat rustig en kalm tegen hem, op een gegeven moment zal het konijn uw stem gaan herkennen.
Steek eerst af en toe uw hand in de kooi zodat het konijntje aan uw geur kan wennen en aai het konijntje dan ook rustig. Als het een beetje aan u gewend is kunt u het er rustig uithalen, laat het echter pas los lopen als het volledig aan u gewend is, want een konijntje is snel en als u het konijn opjaagt wordt het alleen maar bang.
Let goed op dat uw konijntje niet gaat knagen aan een plint of een kabel, dit is voor het konijntje gevaarlijk en voor u niet prettig. Pas ook op voor een eventueel aanwezige hond of kat.

Algemene gegevens van het konijn
Volwassen gewicht 1-4 kilo Geslachtsrijp 4 maanden
Gemiddelde levensverwachting 5-7 jaar Draagtijd 28-36 dagen
Voedselopname per dag 30-50 gram Nestgrootte 4-8 jongen
Wateropname per dag 80-650 cc Ogen open 10 dagen
Lichaamstemperatuur 38-40 graden Speenleeftijd 6 weken
Afbeelding konijn

Vakantie adres nodig?

Geen probleem, bij ons kunt u met een gerust hart uw dier laten logeren. Meer info

Vragen?

Wij altijd voor u klaar in de winkel of via:

023 526 2470
info@dierenspeciaalzaakhoeben.nl