Filters

Vijvervissen en zeker koi’s stellen hoge eisen aan het water waarin ze leven. U mag dan ook hoge eisen stellen aan de producten die u gebruikt. Wij begrijpen dat alleen de beste producten goed genoeg zijn voor uw vissen. Al onze producten worden daarom uitvoerig getest in ons eigen laboratorium en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

De Kamerfilters bestaan uit 3 of 4 kamers die elk gevuld zijn met zorgvuldig geselecteerde filtermaterialen: een kamer met filterborstels voor de mechanische filtering van het vijverwater en één of twee kamers met matten voor een 100% biologische filtering door bacteriën en één kamer met bioballen. Alle filtermaterialen zijn eenvoudig te reinigen.

Filterborstels zijn bedoeld om het aangevoerde vijverwater te ontdoen van grove vuildelen die het filter kunnen verstoppen. Matten worden gebruikt om het water te zuiveren van kleine, organische vuildeeltjes. Daarnaast bieden de matten een ideale aanhechtingsmogelijkheid voor nuttige bacteriën. De bacterien in het filter eten als het ware de giftige afvalstoffen uit het water (eiwitten, ammonium, nitriet, etc.) waardoor een natuurlijke verwerking van het afval in het water ontstaat. Bacteriën in de biofilm van de matten leven van de constant aangevoerde afvalstoffen. Door het water over de biofilm op de matten te laten stromen krijgen nuttige bacteriën de kans om voedsel op te nemen. Het water moet een bepaalde tijd langs de biofilm stromen om de contacttijd met de biofilm lang genoeg te maken waardoor afdoende afbraak van afvalstoffen plaats kan vinden

Voorfilters worden gebruikt om grof vuil (zoals bladeren, losse algen, voederresten etc.) uit het water te verwijderen voordat het in de biologische kringloop terecht komt. Hierdoor word het biologische filter minder sterk belast en blijft het water beter schoon.

Onze pompen hebben een groot vermogen en een laag energieverbruik. Door de keramische as zijn de pompen betrouwbaar en duurzaam in gebruik. De rotor is geschikt voor het filteren van grove vuildeeltjes. De pompen zijn gemakkelijk te installeren en hebben weinig onderhoud nodig. Het voorfilter is eenvoudig te demonteren en makkelijk schoon te maken.