Vlooien

Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die voor veel overlast zorgen bij onze dieren. Niet alleen honden en katten zijn gevoelig voor vlooien, ook mensen, konijnen en fretten kunnen slachtoffers worden van vlooien.

De cyclus van de vlo

Voordat een vrouwtjesvlo eitjes kan leggen, moet zij eerst een bloedmaaltijd gehad hebben. Vervolgens legt zij enige tientallen eitjes in de vacht van de hond. Deze rollen uiteindelijk uit de vacht en komen zo in uw huis terecht. Na 2-4 dagen komen uit deze eitjes larven. De larven zijn een paar milimeter lang en zo dik als een haar. Zij verstoppen zich op donkere plekjes en voeden zich onder andere met de uitwerpselen van de volwassen vlooien. Na 2-3 weken verpoppen de larven zich. Deze poppen kunnen tot wel anderhalf jaar in leven blijven en zijn bestand tegen een hoop invloeden van buitenaf. Onder invloed van trillingen komt uiteindelijk uit de pop een volgroeide vlo en de cyclus is rond. Deze hele cyclus neemt gemiddeld zo’n 6 weken in beslag.

In de winkel hebben we diverse producten die deze cyclus van de vlo doorbreekt en de besmetting afremt en de vlooien doodt. We hebben producten voor op het dier maar ook om uw huis weer vlovrij te maken.