Alle benodigdheden voor uw reptielen op één plek in Haarlem

Bezit u mooie reptielen en heeft u benodigdheden nodig voor het inrichten van het terrarium, en wilt u deze het liefst kopen bij een specialist in Haarlem? In de winkel van Dierenspeciaalzaak Hoeben vindt u alles wat u nodig heeft op het gebied van reptielen en andere huisdieren. De inrichting van het terrarium is heel erg persoonlijk. Sommige mensen richten het terrarium in zoals ze dat zelf mooi vinden, terwijl andere mensen proberen om zo dicht mogelijk bij de natuur te komen. Daarom hebben wij in onze winkel in Haarlem een uitgebreid assortiment op het gebied van benodigdheden voor reptielen.

De mooiste reptielen, voeding en benodigdheden op één plek in Haarlem

Als u uw terrarium inricht, denkt u er dan wel aan wat voor dieren hierin komen. Kiest u voor gravers of juist klimmers en eten ze planten of juist niet? Zorg ervoor dat hout en stenen niet kunnen wegzakken, zodat er een dier wordt geplet als het eronder komt. Ook is het van belang dat hout niet omvalt als er een reptiel in klimt. Als u planteneters heeft of neemt let er dan op wat voor planten u in het terrarium zet, echt of kunststof. Let er bij het gebruiken van echte planten op of deze misschien giftig zijn. Bij kunststof moet u erop letten dat de dieren hier geen stukjes vanaf kunnen halen en op kunnen eten. Weet u niet zeker wat de beste benodigdheden zijn voor uw reptielen, dan kunt u in onze winkel in Haarlem een beroep doen op ons gecertificeerd personeel dat u alles kan vertellen over de mogelijkheden.

Een zandbodem is natuurlijk en eenvoudig te reinigen

Een van de benodigdheden voor uw reptielen is het juiste bodemmateriaal. Een natuurlijke bodembedekking is zand. Een zandbodem is er in verschillende kleuren, net als zand in de natuur. Zo is het zand in Zandvoort geel en heel erg fijn, in Australië is het net stof en heeft het een rode kleur en in Frankrijk is het daarentegen grof en een beetje bruinbeige. Zand heeft als eigenschap dat het makkelijk te reinigen is. Het is wel zwaar, dus de tafel waar het terrarium op komt moet stevig genoeg zijn. Het zand dient wekelijks gezeefd te worden en eens per zes maanden vervangen te worden. Gebruik nooit metselzand of speelzand, dit zand is niet geschikt voor in het terrarium!

Een ruim aanbod aan bodemmateriaal

Naast een zandbodem heeft u nog veel meer keus in onze winkel. Schorssnippers zijn uitermate geschikt voor dieren die uit een vochtige leefomgeving komen, zoals leguanen en andere regenwoudbewoners. Schors stuift niet en het houdt lang en goed vocht vast. Het houdt geen warmte en koelt dus snel af als de lamp uit gaat. Schoonmaken is niet te doen dus dient het eens per week vervangen te worden, aangezien het licht in gewicht is en gft-afval is, is dat vrij eenvoudig. De minder natuurlijke bodembedekkers zijn beukensnippers, kokossnippers en maïskorrels. Deze zijn, net als schorssnippers niet schoon te maken en dienen dus ook eens per week vervangen te worden. Deze soorten nemen geen of nauwelijks vocht op en worden dus vaak gebruikt bij dieren die niet te vochtig hoeven te zitten. Maďskorrels kunnen niet tegen vocht want deze gaan schimmelen. Alle drie deze soorten zijn wel licht in gewicht en kunnen worden gezien als gft-afval.

Aankleding in verschillende vormen en kleuren

Na het uitzoeken van het juiste bodemmateriaal voor het terrarium van uw reptielen in onze winkel in Haarlem is het tijd voor andere benodigdheden, zoals de aankleding en de verlichting. Op het gebied van aankleding zijn er verschillende soorten stenen en hout te krijgen. Dit is natuurlijk materiaal en het is verkrijgbaar in alle verschillende vormen en kleuren die u zich kunt bedenken. Helaas is het vaak wel moeilijk schoon te maken en zeker als er bloedluis in zit, kunt u het beter weggooien. Kunststof decoratiematerialen zijn er tegenwoordig in alle mogelijke vormen en kleuren. Het voordeel hiervan is dat deze makkelijk te reinigen zijn. Ze zijn licht in gewicht en poreus zodat het ook de warmte vasthoudt als het licht uitgegaan is. Het assortiment in onze winkel wisselt regelmatig, maar u kunt altijd om het boek vragen en daar zelf iets moois uitzoeken.

Verrijk de leefomgeving van uw reptielen

Om het verblijf van uw reptielen helemaal af te maken, kiest u voor de meest geschikte benodigdheden in onze winkel in Haarlem. U kunt het terrarium van uw reptielen eruit laten zien zoals u zelf voor ogen heeft. In onze winkel vindt u namelijk ook kunstplanten in vele verschillende soorten en maten. Staande en hangende planten uit de woestijn en uit het tropische regenwoud. Ook dit is een regelmatig wisselend assortiment en dus staat er steeds wat anders op de plank. Verrijk de leefomgeving van uw reptiel en zorg ervoor dat het zich op zijn gemakt voelt. Maak het af met watervallen, mistapparaten en grotten waarmee u de leefomgeving van uw dier aangenaam verrijkt. Een waterval en mistapparaat zorgen voor een hogere luchtvochtigheid en een grot zorgt voor een veilige schuilplaats en dus minder stress bij uw dier.

Kom langs in onze winkel en creëer een schitterende leefomgeving

Wilt u voor uw reptielen de juiste benodigdheden in huis halen om een unieke leefomgeving te creëren? Bezoek dan onze winkel in Haarlem en neem alles mee wat u nodig heeft. Bent u op zoek naar een nieuwe bewoner? Wij hebben ook verschillende reptielen in ons assortiment die u als huisdier kunt houden. Weet u niet of reptielen iets voor u zijn? U vindt bij ons ook andere leuke huisdieren, zoals knaagdieren. Wat dacht u van een leuke dwerghamster? U bent van harte welkom in onze dierenwinkel in Haarlem!