Caresheet Rat

Een rat heeft voldoende bewegingsruimte nodig, daarom adviseren wij een ruim verblijf met een huisje en voldoende klimmogelijkheden. Ratjes zijn sociale dieren en kunnen dus het beste met 2 of meerdere gehouden worden. Besluit u om maar één ratje te nemen dan zult u hem veel aandacht moeten geven om van hem een leuke en aanhankelijke huisvriend te maken.

Op de bodem van de kooi kunt u het beste Back-2-Nature doen, dit in verband met de stofgevoeligheid van de rat. Maak het verblijf een tot twee keer per week schoon met een dierverblijfreiniger, dit houdt de kooi langer fris en het houdt tevens ongedierte weg.

Wij adviseren de complete korrel van Hope Farms als hoofdvoedsel voor uw ratjes. Hierin zit alles wat de diertjes nodig hebben. Ook zijn de ratjes hieraan gewend en ermee opgegroeid. Verander nooit plotseling van voer. Door ervaring leert u hoeveel uw ratten nodig hebben.
Hooi is een goede aanvulling op het voer, het is nuttig voor een goede darmwerking.

De rat is een echt knaagdier en dus groeien zijn tanden zijn hele leven door. Knagen is daarom een noodzaak en behalve harde korrels heeft uw rat ook behoefte aan een knaagsteen en wilgenhout. Ook de verschillende verkrijgbare knaagsnacks zijn zeer geschikt voor de tanden, deze mogen ze echter niet te veel hebben.

Ook een zout- en mineraalsteen hebben ratjes nodig, let er wel op dat de stenen niet “opgegeten” worden. Is dit wel het geval, biedt de stenen dan wisselend aan.

Door het water moeten dagelijks vitaminedruppels gedaan worden. Verder adviseren wij het geven van een conditioner (om de weerstand te verhogen en stress te voorkomen) zeker in het begin is dit erg belangrijk voor uw ratje.

Benader de ratjes in het begin rustig en spreek met een rustige stem tegen ze. De eerste week steekt u af en toe uw hand in hun verblijf zodat de ratjes aan uw geur kunnen wennen. Pas daarna kunt u ze voorzichtig oppakken en bij u houden. De meeste ratjes vinden het heerlijk om bij je te zitten, op uw arm of in uw nek.
Laat het ratje niet los door de kamer lopen als het nog niet goed is gewend; een bang ratje is moeilijk te vangen en door hem op te jagen wordt hij alleen maar banger. Let ook goed op de eventuele aanwezigheid van een hond of kat.

Algemene gegevens van de rat
Volwassen gewicht 400-500 gram Geslachtsrijp 6-7 weken
Gemiddelde levensverwachting 2-3 jaar Draagtijd 22 dagen
Voedselopname per dag 13-25 gram Nestgrootte 6-12 jongen
Wateropname per dag 15-25 cc Ogen open 14 dagen
Lichaamstemperatuur 37-39 graden Speenleeftijd 21 dagen
Afbeelding ratjes

Vakantie adres nodig?

Geen probleem, bij ons kunt u met een gerust hart uw dier laten logeren. Meer info

Vragen?

Wij altijd voor u klaar in de winkel of via:

023 526 2470
info@dierenspeciaalzaakhoeben.nl