Knaagdieren voeding

Hope Farms
Ons hoofdmerk is Hope Farms, een voeding waarmee onze eigen dieren al jaren gevoerd worden met groot succes. Van Hope Farms geven wij de konijnen en cavia’s de Balance variant en de andere knagers krijgen de grote knaagdierkorrel.

Hope Farms Balance
Hope Farms Balance is een gezond, uitgebalanceerd menu van geëxtrudeerde premiumvoeding met waardevolle natuurlijke grondstoffen en smakelijke ingrediënten. De natuurlijke grondstoffen bevatten onder andere lucerne en diverse granen en zaden, waaronder zonnebloempitten. Het bevat ook veel van de benodigde vitaminen en mineralen, desondanks blijven aanvullende vitaminen noodzakelijk.
Balance bevat met zorg geselecteerde grondstoffen die konijnen ook in de natuur zouden vinden en waar ze dol op zijn. Ieder brokje bevat dezelfde ingrediënten, waardoor het konijn niet selectief kan eten. Hierdoor zal het konijn steeds de juiste voedingsstoffen opnemen.

Hope Farms Knaagdierkorrel
De knaagdierkorrel is een gezonde, complete voeding met waardevolle grondstoffen als granen, zaden en dierlijke eiwitten. Deze voeding bevat veel van de benodigde vitaminen en mineralen om de knaagdieren vitaal te houden. Ondanks deze vitaminen is het van belang om extra vitaminen aan het water toe te voegen.
Knaagdierkorrel bestaat uit grote brokken zodat er ook echt iets te knagen is. Gerbils, muizen en ratten zijn hier dol op.

Hope Farms Select
Dan is er ook nog een Selectvoeding, dit is een gemengde voeding waarin ook alle benodigde voedingsstoffen verwerkt zijn alleen dan los. Bij deze voeding is het wel van belang dat u er op let dat ook daadwerkelijk alles wordt opgegeten, dit omdat de dieren pas dan een volledige voeding binnenkrijgen.
Zelf geven we dit voer alleen aan hele jonge dieren en aan dieren die herstellend zijn.

Selective
Daarnaast hebben we ook nog Selective voeding, ook een complete geëxtrudeerde voeding waar alles in zit wat onze knagers nodig hebben. Deze voeding wordt veel door dierenartsen geadviseerd vanwege de natuurlijke ingrediënten en de complete voedingswaarde.
De Selective voeding bevat vele natuurlijke ingrediënten: lucerne, timothyhooi, sojaschillen, lijnzaad, erwtenvlokken, tarwegries, tijm en vele andere kruiden. Kortom een heel compleet natuurlijk menu.

Weidehooi
Hooi is essentieel als voedingsmiddel voor knaagdieren en konijnen. Het hooi voorziet in de behoefte aan ruwe celstof en draagt bij aan het afslijten van de tanden van het dier. Weidehooi is zorgvuldig samengesteld uit 100% natuurzuivere hooisoorten van de beste kwaliteit.

Kruidenhooi
Kruidenhooi is een ware traktatie voor konijnen en knaagdieren. De dieren eten graag hooi en kruiden en de combinatie zorgt dat ze meer eten van het hooi. Als de dieren meer hooi eten zijn ze vitaler en gezonder.
Kruidenhooi bestaat uit geurig, hoogwaardig hooi en gedroogde kruiden en bevat een hoog aandeel ruwvezel, wat goed is voor de spijsvertering. Het kruidenhooi wordt ecologisch geteeld in de hooistreken op de Eiffel en de Elzas, waar het klimaat aanzienlijk droger is en er dus een perfecte kwaliteit wordt verkregen.

Timothyhooi
Timothyhooi is een zeer gezonde snack voor knaagdieren en konijnen, dit is zelfs ook geschikt voor chinchilla’s en degoe’s. Timothyhooi heeft een heel erg hoog ruwvezelgehalte wat goed is voor de tanden en de spijsvertering. Daarnaast heeft het de perfecte calcium / fosfor verhouding.
Timothyhooi past dan ook prima in een uitgebalanceerd dieet.