Caresheet boeroendoek

De boeroendoek heeft behoefte aan een zeer ruime kooi of volière met voldoende klim-, speel- en schuilmogelijkheden. De boeroendoek kan zowel als koppel, met een groepje (mannetjes), als eventueel alleen gehouden worden.

Als bodembedekking kunt u het beste Back-2-Nature gebruiken of houtsnippers, dit gebruiken ze ook in hun nestkastje. Verder hebben ze een pluk hooi nodig, om te eten en ook weer voor in hun nestkastje.

Heeft u er meer dan één, zorg dan ook voor meerdere nestkastjes.

Maak het verblijf en alle attributen ongeveer een keer per week schoon met een dierverblijfreiniger, dit houdt ook gelijk ongedierte op afstand.

De boeroendoek is gek op zonnepitten en allerlei zaden en noten. Er is een compleet voer van vitakraft wat wij zelf altijd mengen met een fruitmix voor papagaaien en wat extra zonnenpitten. Maar ook op beukennootjes en andere grote zaden zijn de boeroendoeks gek.
Meelwormen mogen als afwisseling op het dagelijkse menu gegeven worden en de diertjes vinden dit echt een lekkernij.

Bij de boeroendoeks mag een knaagsteen zeker niet ontbreken en ook wilgenhout is zeer goed om de tanden in optimale conditie te houden. Let er wel op dat de boeroendoek de knaagsteen niet “opeet”. Is dat wel het geval dan kunt u de steen het beste af en toe aanbieden.
Vitaminedruppels door het water zijn voor een boeroendoek erg belangrijk, omdat het een zeer actief diertje is dat zijn spieren goed gebruikt en daarmee ook veel vitaminen verbruikt. Kleine stukjes fruit, waar ook vitaminen in zitten, worden altijd wel op prijs gesteld.

Benader de boeroendoek zeker in het begin rustig en spreek met een rustige stem tegen hem. Het diertje zal aan u wennen en u op een gegeven moment gaan herkennen. Om het eerste contact te leggen steekt u af en toe uw open hand in zijn verblijf. Zo kunt u ze met een pinda of een lekkernij naar u toe lokken zodat ze uit uw hand gaan eten.

Als de boeroendoek eenmaal gewend is, kunt u hem voorzichtig aaien. U kunt een boeroendoek beter niet oppakken, meestal zal het diertje bijten om zich te verdedigen. Het is dus echt een diertje om naar te kijken.
Laat de boeroendoek dus niet los lopen in huis, want u krijgt hem niet meer te pakken. Hem opjagen maakt hem alleen maar banger.

Afbeelding boeroendoek

Vakantie adres nodig?

Geen probleem, bij ons kunt u met een gerust hart uw dier laten logeren. Meer info

Vragen?

Wij altijd voor u klaar in de winkel of via:

023 526 2470
info@dierenspeciaalzaakhoeben.nl